Pingvinanlægget åbner i foråret 2022!
Magellanpingvin

Magellanpingvin: Jeg synger sød musik

Når magellanpingvinerne danner par, tiltrækker hannen en hun med sit brægende kald. Fanger han hendes opmærksomhed med den søde musik, kommer hun til ham. Han går omkring hende i cirkler og aer hende med finnerne – og så er det forhold på plads.

Skal du absolut bygge din rede ved siden af min?!

Magellanpingvinerne finder sammen i par, der oftest holder hele livet. De yngler sammen år efter år i kolonier. I de store ynglekolonier ligger rederne tæt, og det kan give aggressive sammenstød mellem de territoriale hanner. Når fædrene ikke er enige om territoriet, laver de et værre spektakel, der i første halvleg er en brægende skældud, og i finalen består af finneslag og næb-dueller.

Der er store fordele ved at være den først-udklækkede

Hunnen lægger to æg i reden, som parret udruger. Efter 40 dage klækker æggene. Den unge, der kommer først, får hurtigere og mere mad end sin søskende, og oftest er det kun den første unge, der overlever. Ungen passes i reden i 25 dage, men først når ungen er 40-70 dage gammel, er den stor nok til at klare sig selv.

Fakta

Størrelse:

Max. 75 cm

Føde:

Fisk og blæksprutter

Yngleområde:

Chile, Argentina og Falklandsøerne

Hvor mange er der tilbage?

Mindst to millioner
Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2021
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her