Pingvinanlægget åbner i foråret 2022!
Fiordlandpingvin

Fiordlandpingvin: En vaskeægte regnskovspingvin!

Hvis du troede, at pingviner kun lever i sne og kulde, så kan du godt tro om igen. Der er nemlig en del pingvinarter, der holder af varmere vejr og en af dem er fiordlandpingvinen.

Fiordlandpingvinen lever kun i New Zealands dramatiske og ufremkommelige fjordlandskab, der ligger så afsides, at man kommer dertil ved at sejle eller vandre i flere dage. Engang fandtes fiordlandpingvinerne flere steder i New Zealand, men de sky pingviner lever nu kun i det mest afsidesliggende område, hvor de gemmer sig i den tætte regnskov.

Fiordlandpingvinen lægger to æg for en sikkerheds skyld

Fiordlandpingvinerne danner par i ynglesæsonen og bygger en rede af grene og græs, godt skjult i regnskoven. Hunnen lægger to æg i reden, et stort og et lille, og oftest er det kun det store æg, der overlever. Men hvis det er et år med rigtig gode forhold, sker det at begge æg klækker med unger, der overlever og bliver voksne. Derfor bliver der lagt to æg for en sikkerheds skyld. Parret hjælpes ad med at udruge ægget og made ungen, indtil den er stor nok til at klare sig selv.

Fakta

Størrelse:

Max. 60 cm

Føde:

Blæksprutter, krill og fisk

Yngleområde:

New Zealand

Hvor mange er der tilbage?

5500-7000
Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2021
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her