Pingvinanlægget åbner i foråret 2022!
Guløjet pingvin

Guløjet pingvin: Hvad er ligheden mellem en pingvin og en gulerod?

Den guløjede pingvin yngler kun i New Zealand, og kendes her som ”Hoiho”, hvilket betyder ”den larmende råber”. Til dagligt er pingvinen forholdsvist stille, men kommer man for tæt på reden, vil dens høje, skingre kald forklare det lokale navn.

Den guløjede pingvin har et gult bånd rundt om øjnene og gule nuancer i hovedet. Den gule farve er et stof, der hedder karoten. Det er det samme farvestof, der farver gulerødder orange og tomater røde.

Hvorfor ikke gentage succesen?

Den guløjede pingvin bygger rede og yngler i de new zealandske skove. Hunnen lægger to æg, der klækker efter 40-50 dage. Forældrene passer på ungerne ind til de kan klare sig selv efter ca. 100 dage. Parret er meget trofaste mod hinanden, og 90 % af parrene finder sammen året efter til næste ynglesæson - man kan jo ligeså godt gentage succesen fra sidste år.

Man får gule øjne af at se på de sorte tal

Efter galapagospingvinen, er den guløjede pingvin den mest truede pingvinart, og der er kun 3.400 individer tilbage. Druknedød i fiskenet er desværre en enorm risiko for denne pingvin, da de er gode dykkere.

Fakta

Størrelse:

Max. 80 cm
Føde:

Krill, fisk og blæksprutter

Yngleområde:

New Zealand

Hvor mange er der tilbage?

3.400
Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2021
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her