Pingvinanlægget åbner i foråret 2022!
Hvidkindet pingvin

Hvidkindet pingvin: To æg for en sikkerheds skyld

De hvidkindede pingviner lever udelukkende på Macquarie øen, en Australsk ø, sydvest for New Zealand. Oftest dykker de ned til 5-30 meters dybde, men er set dykke helt ned til 226 meters dybde for at jage krill, fisk og blæksprutter.

To æg for en sikkerheds skyld

De hvidkindede pingviner danner par henover ynglesæsonen, og har deres reder i store kolonier. Reden er en fordybning i jorden, der fores med plantedele og sten. Den hvidkindede hunpingvin lægger to æg, hvor det ene æg er større end det andet, og almindeligvis overlever kun det største. Det lille æg kan nå at klække, men ungen overlever sjældent mere end et par dage. Hvis det er en sæson med specielt gode forhold og masser af mad, kan begge unger være heldige at overleve.

Der er fordele ved at være øboer

De hvidkindede pingviner har ingen fjender på den lille Macquarie ø. Det har sine fordele at bo på en isoleret ø! Livet er trygt på øen, og derfor trives pingvinerne. Men de vurderes alligevel ”Næsten truet”, da den lille bestand kun yngler på denne ene ø, og derfor er meget sårbar over for lokale katastrofer. Det kunne være olieforurening, klimaforandringer eller overfiskeri.

Fakta

Størrelse:

Max. 75 cm




Føde:

Krill, fisk og blæksprutter

Yngleområde:

Macquarie øen (Australien)

Hvor mange er der tilbage?

1.700.000
Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2021
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her