Pingvinanlægget åbner i foråret 2022!
Rempingvin

Rempingvin: Tror du, det er for sjov, jeg går med hjelm?!

empingvinens har et tyndt sort bånd under deres hoved, der kan minde om remmen på en hjelm. Det ser ud som om, rempingvinen bærer en sort hjelm, og det udseende passer egentlig meget godt til pingvinens personlighed. Rempingvinerne anses nemlig for at være de mest aggressive pingviner, der findes.

Vi har 2,4 millioner naboer, men jeg vil kun have dig

Rempingvinerne danner par for livet, og yngler sammen år efter år i enorme ynglekolonier. Kolonien på Zavodovski øen har rekorden som verdens største pingvinkoloni med hele 2,4 millioner rempingviner.
Hunnen lægger to æg i en rede af småsten. Forældrene skiftes til at ruge på æggene, mens den anden jager. Efter ca. 37 dage klækker æggene, men ungerne bliver i den beskyttede rede i 20-30 dage, indtil de er store nok til at forlade reden.

Vi er ikke så sort/hvide, som vi ser ud

I 2004 i Central Park Zoo i New York opdagede en dyrepasser, at to han-rempingviner dannede par og forsøgte at udruge en sten. Dyrepasseren udskiftede stenen med et æg, og hannerne udrugede ægget og opfostrede ungen sammen. Der findes adskillige eksempler fra zoologiske haver, hvor homoseksuelle pingvinpar udruger æg og opfostrer unger.

Fakta

Størrelse:

Max. 75 cm


Føde:

Krill, rejer og fisk

Yngleområde:

Subantarktiske øer

Hvor mange er der tilbage?

8.000.000
Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2021
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her