Pingvinanlægget åbner i foråret 2022!
Guldtoppet pingvin

Guldtoppet pingvin: Den mest mystiske pingvin i verden

Den guldtoppede pingvins fjerkvaster stritter lige op i vejret. Denne bizarre pingvin, er den pingvinart, man ved mindst om, g den yngler kun på afsidesliggende, ubeboede vulkanøer.

At ”flyve fra reden” uden hverken at have en rede eller kunne flyve

De guldlokkede pingviner danner store ynglekolonier på Bounty- og Antipodeøerne.
Hannerne danner hver sit territorium, før hunnerne ankommer. Det skaber hurtigt splid mellem naboerne og eskalerer i pingvinslåskampe i form af næb-dueller og finne-lussinger. Territoriet er vigtigt, men reden gør de ikke meget ud af. Mange lægger blot æg på den bare klippeflade. Forældrene skiftes til at ruge på ægget, indtil det en måned senere klækker. Ungen beskyttes, varmes og fodres af forældrene, indtil den er stor nok til at klare sig selv.

Livet er bedre, hvis man er kendt

Der findes kun 150.000 guldlokkede pingviner. Man ved ikke meget om dem, hvilket ikke giver dem gode odds. Populationen faldt drastisk gennem 1900-tallet, men man ved ikke præcis hvorfor. De lever rimeligt sikkert på de afsides yngleøer, så den drastiske nedgang skyldes nok trusler til havs. Hvis man fandt ud af mere om de guldtoppede pingviner, ville det være nemmere at beskytte arten.

Fakta

Størrelse:

Max. 70 cm


Føde:

Krill, blæksprutter og fisk

Yngleområde:

Bounty- og Antipodeøerne (New Zealand)

Hvor mange er der tilbage?

150.000
Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2021
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her