Pingvinanlægget åbner i foråret 2022!
Snarespingvin

Snarespingvin: En rigtig skovskider

Snarespingvinerne er opkaldt efter den lille øgruppe snaresøerne. Snaresøerne er det eneste sted, hvor disse pingviner yngler. Tilsammen har snaresøerne et areal på kun 15 km2, og snarespingvinerne er den pingvinart, der har det mindste udbredelsesområde i verden.

Vi skider skovbunden klar til redebygning

I ynglekoloniernes beskyttede skove danner snarespingvinerne par og bygger rede. Når pingvinerne skider, dør skovbunden og så er overfladen er klar til redebygning. Reden laves af tørv, træ og småsten.
Hunnen lægger et stort og et lille æg, og oftest overlever kun ungen fra det store æg. Hvis det er et år med rigtig gode forhold, kan begge unger være heldige at overleve. Forældrene skiftes til at ruge på æggene, mens den anden jager i havet. Hver dag skal forældrene altså lunte fra reden i skoven til kysten for at jage og senere gå hele vejen tilbage til reden. Når ægget klækker, går der tre uger, før ungen nogenlunde kan klare sig selv.

En lille katastrofe er stor på Snaresøerne

Der er ingen kendte, specifikke trusler mod snarespingvinerne, men da hele populationen findes på de bittesmå Snaresøer, kan selv en lille katastrofe have dramatiske konsekvenser. Fx kan en voldsom storm eller en olielækage fra et skib være en alvorlig trussel mod snarespingvinens overlevelse.

Fakta

Størrelse:

Max. 70 cm

Føde:

Krill, fisk og blæksprutter

Yngleområde:

Snaresøerne (New Zealand)

Hvor mange er der tilbage?

63.000
Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2021
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her